31/1/12

Ιστορικό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου κ 'εμείς'


§     Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το ΠανευρωπαΪκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE με τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. Εορτάζεται τη 2η ημέρα της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα του χρόνου. Φέτος η ημέρα αυτή είναι η 7η Φεβρουαρίου.

§     Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2002, όταν η "Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου" προτάθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Δρ. Βερόνικα Σαμαρά και έτσι γεννήθηκε η ιδέα καθιέρωσης του εορτασμού μέσα από το πρόγραμμα SaferBorders που συγχρηματοδότησε η Ε.Ε.

§    Στις 6 Φεβρουαρίου 2004 εορτάστηκε για πρώτη φορά η Ημέρα ΑσφαλούςΔιαδικτύου σε 16 χώρες, ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα.

§    Στις 8 Φεβρουαρίου 2005, η ημέρα αυτή εορτάστηκε σε 29 χώρες.  Στην Ελλάδα, ο Ελληνικός Κόμβος Ασφαλούς Διαδικτύου διοργάνωσε διαγωνισμό παιδικής ιστορίας.


§    Στις 7 Φεβρουαρίου 2006, οι χώρες που συμμετείχαν ήταν 36. Διοργανώθηκε παγκόσμιας εμβέλειας «blogathon», με σκοπό την προώθηση μηνυμάτων επαγρύπνησης σχετικά με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Το ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ   ήταν  εκεί..
§    Στις 6 Φεβρουαρίου 2007, συμμετείχαν στον εορτασμό 43 χώρες και πλειάδα διεθνών οργανισμών. 

§    Οι επιτυχίες για τους Έλληνες μαθητές συνεχίστηκαν το 2008. Στον πανευρωπαϊκό μαθητικό διαγωνισμό κατέκτησαν 2 από τα 3 Πανευρωπαϊκά βραβεία και μια αναπληρωματική θέση! Οι νικητές βραβεύτηκαν σε ειδική ημερίδα που διοργάνωσε ο Ελληνικός Κόμβος Saferinternet.gr  σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, στις 12 Φεβρουαρίου 2008.  Το  ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ  ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ ήταν  εκεί.με  τις  "ΕΠΙΛΟΓΕΣ".      OPTIONS

§    Στις 10 Φεβρουαρίου 2009 συμμετείχαν στον εορτασμό 54 χώρες. Με μεγάλη λαμπρότητα και με το πάνελ νέων να κλέβει την παράσταση...Εμείς? ..  1./ Luxembourg:  Η  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΜΑΣ  ΣΤΟ  ΦΟΡΟΥΜ..  2./  IcelandΣΤΗΝ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙNSAFE -   3./  Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ INSAFE

§    Στις 9 Φεβρουαρίου 2010 συμμετείχαν στον εορτασμό περισσότερες από 60 χώρες. Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου συνδιοργάνωσε με το Γραφείο Νεότητος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Ελλάδα Συνέδριο με θέμα «Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου για τα παιδιά».        
      1./ ESAFE ACTING  PROJECΤ 1ο  βραβείο στην  Λετονία   
      2./ 4η θέση στα Ευρωπαϊκά βραβεία e-twinning
      3./ Συνεργασία με το INSAFE - Janice Richardson - για την δημιουργία παιδικού βιβλίου δραστηριοτήτων για  την e- Ασφάλεια     ..   e-book

§   Στις 8 Φεβρουαρίου 2011 συμμετείχαν στον εορτασμό ήδη 65 χώρες. Η κεντρική εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου στους χώρους του Υπουργείου Παιδείας.
         
§  Στις 6 Μαΐου    2012   1ο Βραβείο από το  INSAFE για τον   διαγωνισμό video για την e- Ασφάλεια 2012   -  SID 2012 Competition Winners    

§  Ιανουάριος   2013   Πρεσβευτές Ασφαλούς Διαδικτύου...  Καπαρέλλι:     διοργάνωση εργαστηρίου  συν - εργασίας  Μαθητών - Γονέων..    Εθνικό  Ίδρυμα  Ερευνών, Αθήνα, Τρίτη  5 Φεβρουαρίου  συμμετοχή στην  'Ανοιχτή συνεδριακή ημερίδα' του Saferinternet.gr  και   εισήγηση  στο κλειστό  workshop για εκπαιδευτικούς.

§  Φεβρουάριος 2014   συμμετοχή με  θεατρικό δρώμενο -  Racism on the Internet - English subs,  στη συνεδριακή ημερίδα του Saferinternet.gr  στο  ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.  3o  Βραβείο.  Οργάνωση ενημερωτικής συνάντησης Γονέων  στο νηπιαγωγείο με  θέμα: Ρατσισμός στο διαδίκτυο.   
§  Απρίλιος  2014  απονομή  Silver  eSafety Label  στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καπαρελλίου  
§  Δεκέμβριος  2014  απονομή    Gold eSafety Label  στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καπαρελλίου  

Σεπτέμβριος  2017   συμμετοχή σε πάνελ: Council of Europe working conference   on   Digital Citizenship Education  


Δεν υπάρχουν σχόλια: