27/5/09

Τί κάνουμε τα παλιά βιβλία;Σκεφτήκαμε να τα 'ανακυκλώσουμε' μεταξύ μας.. Οι μαθητές έφεραν από το σπίτι τους καθαρά, χρησιμοποιημένα, θέλουμε να πιστεύουμε και πολυδιαβασμένα βιβλία.. τα χωρίσαμε σε 4 ομάδες και τα στείλαμε με το ταχυδρομείο στους φίλους -εταίρους, περιμένοντας με αγωνία τα δικά τους..

22/5/09

ημέρα βιοποικιλότητας..


Μετά από συζήτηση, για την συμμετοχή μας στην ENO Tree Planting Day επιλέξαμε να φυτέψουμε σήμερα μια αμυγδαλιά! γιατί σύμφωνα με τα παιδιά: "μοσχοβολάει όταν ανθίζει" .. " βγάζει νόστιμα αμύγδαλα'' .. " θα ομορφύνει το σχολείο μας'' .. ''αντέχει στο καιρό του χωριού μας'' ...... Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν βλέποντας στο Blog του προγράμματος τους φίλους Γάλλους και Αυστριακούς να φυτεύουν και αυτοί μαζί μας τώρα!! και λίγο αργότερα τους Λετονούς να φυτεύουν υπό βροχή!!..

19/5/09

Blogging στο ΝηπιαγωγείοWeb 2.0   &   Blogging .. από  Νήπιο.     Απλά κάντε κλικ..

ΒΙΒΛΙΟΤο video animoto καθώς και αυτή η ανάρτηση έγιναν σήμερα από τον Δημήτρη Σταμ. και αναφέρονται στην ανταλλαγή χρησιμοποιημένων βιβλίων μεταξύ των 5 σχολείων της αδελφοποίησης: 'είναι στο χέρι σου'... αυτό είναι το βιβλίο που λάβαμε σήμερα από την Λετονία!

18/5/09

e-twinning workshop WarsawΣε εργαστήριο αδελφοποίησης στην Βαρσοβία, με κοινό παρανομαστή τους Νηπιαγωγούς, συμμετείχε το σχολείο μας στις 15-17 Μαΐου. Η πόλη πράσινη, γρήγορα αναπτυσσόμενη, με σημάδια του παρελθόντος αλλά και 'σύγχρονες' επιλογές. Αξιοσημείωτο το παλιό κομμάτι της, κατεστραμένο και χτισμένο ξανά, ακριβώς όπως ήταν! Το έργαστήριο, μας ενημέρωσε στο τί Νέο σχεδιάζεται για τον χώρο του e-twinning και μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, να συζητήσουμε, να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους - Manuela, Kristina -με τους οποίους δουλεύουμε διαδικτυακά εδώ και 3 χρόνια.
πηγές: μουσική: Chopin: Raindrops Prelude
2010 : έτος Chopin

12/5/09

φυτεύουμε ένα δέντρο..


22 Μαΐου θα φυτέψουμε και εμείς ένα δέντρο στην αυλή του σχολείου.. συμβολικά, γιατί μας το πρότεινε η Kristina από την Latvia και θέλουμε να είμαστε συνοδοιπόροι στη σκέψη αλλά και στη πράξη με όλους όσους eco-πράττειν..

8/5/09

απελευθέρωση πρασινοκέφαλης πάπιας..
 Όταν συμβαίνουν πολλές χαρές μαζί ... η Ζωή φαντάζει ωραία!

πηγές: μουσική: Maria Mena.. 'calm under the waves'

7/5/09

οι πρωταγωνιστές μας..στο ΥΠΕΠΘ-etwinners '08


... και τώρα ο λόγος στους πρωταγωνιστές αυτής της τιμητικής βράβευσης.. στο Υπουργείο Παιδείας προχθές και στο σχολείο μας χθες βράδυ, για χάρη των γονέων και της τοπικής κοινωνίας που στηρίζει αμέριστα πλέον τις επιλογές μας..

6/5/09

Βραβεία e-twinning 2007-2008


Σήμερα είμαστε όλοι ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί χθες πήραμε για δεύτερη φορά -LE.DI.L.E.O η πρώτη- σε 3 χρόνια αδελφοποίησης, το 1ο βραβείο e-twinning στην κατηγορία 5-12 ετών, με το έργο: Travelling with our e-story Οι 9 μαθητές μας -οι υπόλοιποι πάνε 1η δημοτικού- έκαναν μια θαυμαστή σύντομη παρουσίαση του σχεδίου ευχαριστώντας τους υπεύθυνους για αυτήν την τιμητική διάκριση.. θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την ξεχωριστή συνάδελφό μου Maria Jose Silva,από την Πορτογαλία για την άψογη και άκρως απολαυστική συνεργασία μας εδώ και 4 χρόνια, τον Νίκο Μαυρατζά, καθηγητή πληροφορικής και στέλεχος του e-twinning,για την άμεση! τεχνική του υποστήριξη όποτε μας χρειάστηκε, καθώς και την φετινή συνάδελφο Γλύκα Παπαδοπούλου για την βοήθεια της στην χθεσινή εκδήλωση στο ΥΠΕΠΘ.